ربات چیست؟

نوشته شده توسط:robofaadmin در آموزش رباتیک

ربات چیست؟

هر دستگاه الکترومکانیکی که عمل خاصی را انجام دهد ربات نامیده می شود. این دستگاه می تواند جهت انجام یک وظیفه خاص برنامه ریزی شود. تفاوت ربات با انسان از بسیاری جهات قابل چشم پوشی نیست. مثلا خستگی ناپذیری و انجام یک کار تکراری با دقت فراوان و یا کارهایی که توان زیادی نیاز دارند و بازوهای انسان توان لازم برای انجام آن را ندارند به راحتی از عهده ربات ها بر می آید. در اینجا یک کلیپ جالب از رباتی که برای چیدن نارگیل از درختان بالا میرود قرارداده شده است.

رباتها میتوانند بسیار ساده و یا با ساختاری پیچیده باشند ولی در همه حالتها ربات ترکیب علوم مکانیک و الکترونیک است، امروزه رشته ویژه ای به نام مکاترونیک ویژه رباتیک در دانشگاهها تدریس می گردد. ربات هایی که امروزه بسیار بسیار در حال تکاملند ربات های انسان نما هستند، ژاپن به عنوان پیشتاز این عرصه هر روز در حال تکمیل این پروژه عظیم می باشد، چارچوب بدن ، اعضای مهم مانند چشم( چشمی که قابلیت دیدن و تشخیص دادن را داشته باشد) تاکنون طراحی وساخته شده اند و سالهای اخیر در حال طراحی چهره هم به لحاظ ظاهری (سایز و رنگ و ابعاد) وهم به لحاظ باطنی (به گونه ای که غم و شادی و عصبانیت را نشان دهد) میباشد. رباتیک روبوفا

محققان ژاپنی اعلام کرده اند تا سال ۲۰۵۰ ربات های انسان نما با قابلیت های یک انسان کامل (احساسات و عواطف، عقل و درک شرایط و …) را به بازار عرضه خواهند نمود. در چنین شرایطی شرکت رباتیک روبوفا با استفاده از دانشمندان جوان ایرانی به تولید رباتهای آموزشی پرداخته که دانش آموزان و دانشجویان عزیز کشورمان را از منابع و کتب خارجی بی نیاز کند.

ایده ساخت رباتها از کجا پیدا میشود؟ دو نکته در بوجود آمدن ربات اهمیت دارد. نخست اینکه یک مسئله یا مشکل در جامعه صنعتی وجود دارد و باید حل گردد و دوم اینکه در طبیعت موجودی آن را حل کرده یا نه؟

رباتها چه کارهایی انجام میدهند؟ بیشتر رباتها امروزه در کارخانهها برای ساخت محصولاتی مانند اتومبیل؛ الکترونیک و همچنین برای اکتشافات زیرآب یا در سیارات دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.

رباتها از چه چیزهایی ساخته میشوند؟ رباتها دارای سه قسمت اصلی هستند: مغز که معمولاً یک کامپیوتر یا میکروکنترلر است. محرک و بخش مکانیکی شامل موتور الکتریکی، پیستون، تسمه، چرخها، چرخ دندهها و … سنسور که میتواند از انواع بینایی، صوتی، تعیین دما، تشخیص نور، تماسی یا حرکتی باشد. با این سه قسمت، یک ربات میتواند با اثرپذیری و اثرگذاری در محیط کاربردیتر شود. رباتیک روبوفا حامی دانش و فن ایرانی-اسلامی

در مطالب بعدی به آموزش رباتیک به صورت پایه ای خواهیم پرداخت. با رباتیک روبوفا همراه باشید.