10 نکته اخذ نمایندگی رباتیک

نوشته شده توسط:robofaadmin در مقالات آموزشی

این روزها بازار نمایندگی دادن و نمایندگی گرفتن رباتیک بسیار داغ شده، و در این میان افرادی هم که هیچ تجربه ای در این کار ندارند از قافله عقب نمانده اند و یک زیر زمین یا سوئیت (البته اگر واقعا وجود داشته باشد) را چنان بزرگ کرده اند که مخاطب فکر میکند دارد نمایندگی میکروسافت را میگیرد. نمایندگی میدهند و آخر هم هیچ. پول جوانان جویای کار نمایندگی در این شرکتها کجا رفته خدا میداند. به خاطر همین مساله 10 نکته اساسی را قبل از هر اقدامی به شما پیشنهاد میکنیم تا جلوی ضررتان را بگیرید (حال میخواهد این ضرر مالی باشد یا زمانی):

به این 10 توصیه توجه جدی کنید تا بتوانید کسب و کار رباتیک را به خوبی تجربه کنید:
 

نکته اول در اخذ نمایندگی رباتیک : هر شرکتی ، شرکت نیست!

هر شخصی میتواند با سرمایه یک میلیون ریال (صد هزار تومان) شرکت ثبت کند. ثبت شرکت به معنی داشتن مجوز فعالیت نیست. شرکت یعنی اینکه چند نفر باهم شریک شدند و یک شخص حقوقی تشکیل داده اند. پس به شماره تنها به شماره ثبت شرکت و وبسایت و تبلیغات آن توجه نکنید. بروید و دفتر کارشان را ببینید، نیروی انسانی و دستگاه های تولیدی محصولات رباتیکش را ببینید و بعد قرارداد نمایندگی ببندید تا برایتان خدای نکرده مشکلی ایجاد نشه.

نکته دوم مجوز نمایندگی رباتیک : برای عقد قراردادهای نمایندگی، ثبت برند لازم است، آیا همه این شرکت ها برند دارند؟؟؟؟

طبق ماده 30 قانون علامت‌، علامت جمعي و نام تجاري عبارتند از:

الف ـ علامت يعني هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم متمايز سازد.

ب ـ علامت جمعي يعني هر نشان قابل رؤيتي كه باعنوان علامت جمعي در اظهارنامه ثبت معرفي شود و بتواند مبدأ و يا هرگونه خصوصيات ديگر مانند كيفيت كالا ياخدمات اشخاص حقيقي و حقوقي را كه از اين نشان تحت نظارت مالك علامت ثبت شده جمعي استفاده مي‌كنند متمايز سازد.

ج ـ نام تجارتي يعني اسم يا عنواني كه معرف و مشخص‌كننده شخص حقيقي ياحقوقي باشد.نمایندگی رباتیک

مزایای ثبت علائم تجاری                                                                  

·        تضمین می‌کند که مشتریان می‌توانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.

  • شرکت‌ها را قادر می‌سازد محصولات‌شان را از یکدیگر متمایز سازند.
  • ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.
  • اجازه استفاده از  آنها به اشخاص ثالث داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها می‌باشند.
  • جزء ضروری موافقت‌نامه‌های اعطای نمایندگی هستند.
  • ممکن است دارائی ازرشمند کسب و کار باشند
  • شرکت‌ها را تشویق می‌کنند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه‌گذاری کنند.
  • ممکن است برای دریافت وام مفید باشند.                            منبع:سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور http://iripo.ssaa.ir/Default.aspx?tabid=3588

 

همانگونه که ذکر شده و روی آن رنگ زرد پاشیده ایم، برای اعطای نمایندگی ثبت برند یا همان علامت تجاری ضروری است، پس از شرکتی که میخواهید با آن قرارداد نمایندگی ببندید ، گواهی و شماره ثبت علامت تجاری آن را بخواهید و در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک آن را استعلام کنید.

نکته سوم در اخذ نمایندگی رباتیک : شرکت مورد نظر ثبت شده،علامت تجاری هم داره ولی مجوز تولید چطور؟!

یک تولید کننده باید دارای پروانه بهره برداری از وزارت صنعت ، معدن و تجارت باشه، اگه نداشته باشه، یعنی تولیدش زیر زمینی هست. پس غالبا هیچ تعهدی در قبال قیمت،مالیات،کیفیت،پشتیبانی و ... نداره. پس از شرکتی که میخواهید با او قرارداد ببندید بخواهید تا تصویر پروانه بهره برداری (نه جواز تاسیس) را روی سایتش قرار بده. بعد یه تماس بگیرید با وزارت صنایع و شماره پروانه بهره برداریش رو استعلام کنید و مطمئن بشید

نکته چهارم در اخذ نمایندگی رباتیک : حالا یک شرکت قانونی پیدا کردیم، دیگه چی مهمه؟!

یک شرکت معتبر که میخواد نمایندگی بده، به نظر من باید یه سری امکانات برای پشتیبانی داشته باشه:

  • حتما یک پست سازمانی مستقل برای امور نمایندگان در نظر بگیره
  • پرتال یا سیستم پشتیبانی و آموزش نمایندگان داشته باشه
  • برای نماینده ها برنامه های آموزشی رایگان در نظر بگیره
  • نمایندگی هاشو پشتیبانی آموزشی و بازاریابی کنه
  • و....

نکته پنجم: پشتیبانی محصولات شرکتی که میخوام باهاش قرارداد ببندم چطوری باید باشه؟!

تولید کننده های معتبر کارت گارانتی توی محصولات میزارن، تا اگر مشتری به مشکلی برخورد بتونن پشتیبانیش کنن. فقط به علامت گارانتی روش توجه نکنید، کارت گارانتی باید مهر دار باشه تا اگه خدای نکرده شرکت مورد نظر شیطون گولش زد و زیر حرفش زد؛ بتونین پیگیریش کنین

نکته ششم در اخذ نمایندگی رباتیک : تنوع محصولات چقدر مهمه؟!

از من میشنوید، از همه چیز مهمتره. اگر فقط 3 یا 4 تا محصول باشه پس بقیه سلیقه ها چی میشن؟ رباتیک که مواد غذایی نیست که همه مشتریش باشن. رباتیک مخاطب خاص داره و مخاطب خاص هم محصول خاص میخواد. پس با شرکتی قرارداد نمایندگی رباتیک ببندید که حداقل 10 تا محصول داشته باشه. محصولاتش هدفمند باشه، مشتری بفهمه که آخر سر بکجا میرسه

نکته هفتم در اخذ نمایندگی رباتیک : امنیت شغلی میخوام، کدوم شرکت بهم میده؟!

متاسفانه شاهد این بودیم که برخی از این شرکتهای به ظاهر همکار ما میان و تو هر شهری هرچی دلشون بخواد نمایندگی میدن. بنظر من اگه تویه یه شهر کوچیک یا متوسط بیشتر از 2 تا نمایندگی باشه هیچکدومشون به جایی نمیرسن. تازه همین دو تا هم باید محدوده های خاص خودشون رو داشته باشن. پس تو قرارداد از شرکت مورد نظرتون بخواین که تضمینی راجع به این مورد قرار بده.

نکته هشتم در اخذ نمایندگی رباتیک : من میخوام خودم تولید کننده بشم، نظرتون چیه؟!

اگر از بازار هدفتون مطمئنید، تجربه کاری مرتبط دارید، امکانات لازم اعم از مالی و علمی رو دارین، چرا که نه؟ دست به کار بشین و سهمی توی اشتغال کشور داشته باشین. ولی اگر امکانات لازم رو ندارید ما به شما فروش رو بیشتر از تولید توصیه میکنیم. البته این نظر ماست، برین تحقیق کنید و بعد تصمیم بگیرید. اگر هم کمک یا راهنمایی از روبوفا بدرد شما میخوره ما خدمت شما هستیم و با توجه به سیاست اصلی شرکت که کمک به بهبود وضعیت رباتیکه کشوره تا حد توان خودمون به مشتاقان این عرصه کمک خواهیم کرد.

نکته نهم در اخذ نمایندگی رباتیک : این سایتهایی که اسمشون مرکز رباتیک یا کمیته رباتیک یا همچین چیزایی هست معتبرن؟!

ما در جایگاهی نیستیم که اعتبار رو تایید کنیم یا تشخیص بدیم. بهتره از مراجع ذیریط مجوزهاشون رو پیگیری کنید. ببینید آیا واقعا هستن یا فقط از همون دسته اند که از کاه کوه میسازن. معمولا کمیته ها،انجمنها و ... دارای شماره ثبت هستند ولی این ثبت به معنای تولید کننده بودن اونها نیست. پس دقت های لازم رو انجام بدین و حتما برین دفاتر و کارگاه هاشون رو ببینید.نمایندگی ربات

 بعضیا میگن کارگاهمون اسرار محرمانه توش هست و نمیشه ببینید، چیکار کنیم؟!

عزیزان، شما قراره نماینده یک شرکت بشید، پس باید از کارگاهشون دیدن کنید که مطمئن بشید وجود داره، اگر هم واقها انقدر سری و محرمانه هست، میتونید قرارداد حفظ اسرار امضا کنید و بعد دیدن نمایید.

نکته دهم و مهمترین توصیه: حتما از وکیل و مشاور حقوقی قبل از هر اقدام و امضای قراردادی کمک بگیرید.

متاسفانه یا خوشبختانه قانون کمی پیچیده است و غیر از اهل فنش نمیتونن نظر قاطعی بدن. پس چه توی اینکار یا هر کار و قراداد دیگه ای، حتما از وکیل خبره امور قراردادهای تجاری استفاده کنید تا خدای نکرده برایتان مشکلی ایجاد نشه.

تهیه و تنظیم: علی محمدی روزبهانی

در پایان برای همه شما عاشقان رباتیک آرزوی موفقیت و بهروزی داریم. اگر سوالی داشتید توی نظرات اعلام کنید تا در اسرع وقت در صورت داشتن توانایی علمی و اطلاعاتی پاسخ بدیم. اگر هم نتونستیم کمک کنیم بهتون مراجع ذیربطشو معرفی کنیم.

روبوفا، برند رسمی تولید رباتهای آموزشی